A mindig tiszta medencék elengedhetetlen eleme egy jól működő, komplett medence gépészet, továbbá egy minőségi vízforgató rendszer. Termékeinkkel biztosítjuk a kerti medencék szépségét és tisztaságát! Az Ampron medencék a leghatásosabb homokszűrős rendszerrel kerülnek beépítésre, mert e rendszer segítségével tartható legtisztábban a medence. Megfelelő vízforgatás és kezelés esetén a medence vizének minősége akár 4-5 évig is használatra alkalmas maradhat

Bewegen Sie die Maus über die roten Punkte und erfahren Sie mehr über die einzelnen technischen Elemente.

SALZIGE CHEMIKALIENFREIE WASSERREINIGUNG

Sós, vegyszermentes víztisztítás

Ideale Lösung für umweltfreundliche Desinfektion

A vegyszermentes, sós medencetisztítás működési elve, hogy közvetlenül a medencevízbe sót teszünk (kb. 4-6 gramm / liter arányban), ami a tengervíznek megközelítőleg a tized része, ami érzésre szinte elhanyagolható. A sóbontókészülék a sót (nátrium-klorid) elektrolízis útján klórgázzá bontja, ami egy nagyon erős fertőtlenítő, és a vízben azonnal feloldódik. A cellákban keletkező aktív klór azonnal elpusztítja a mikroorganizmusokat, és a medencetérbe kerülve higított állapotban is megfelelő szabad klórszintet biztosít. Az aktív klór a medencében a nap UV-sugárzásának hatására lebomlik, de a cellában automatikusan újratermelődik, ezáltal létrejön a természetes körforgás. A só szezononként egyszeri utánpótlása elég a rendszer megfelelő működéséhez.

MERKMALE DES GERÄTES

 • Selbstreinigende Zelle mit variierender Polarität
 • Titanzelle für effektive Reinigung
 • Sichere Betriebsart
 • Digitale Anzeige
 • Programmierbare Betriebsart
 • Lane Lebensdauer mit Werksgarantie

VORTEILE DES GERÄTES

UMWELTFREUNDLICH

Vegyszermentes fertőtlenítéssel is elérhető a kristálytiszta víz. Az enyhe sós víz terápiás hatásai mellett a baktériummentes víz a biztonságos fürdőzést is lehetővé teszi. A feloldott sót folyamatosan újrahasznosítja a rendszer, így a környezetre egyáltalán nem ártalmas.

Nincsenek vörös szemek, bőrirritáció.

A hagyományosan kezelt és fertőtlenített medencéknél a bőrviszketés és -irritáció, illetve a vörös szem szinte mindennapos jelenség, de a sós vízkezelésnél ezek a problémák nem jelentkeznek többé. Ideális megoldás kisgyermekes családok számára!

AUSSERORDENTLICH EFFEKTIV

A költséges vegyszereket olcsó, természetes só váltja ki, melyet elegendő egy évben egyszer pótolni. Ez egy átlagos (40 m3) otthoni medencénél kb. 10 000 Ft éves költséget jelent. Az alacsony energiaigényű sóbontókészülék használata mellett a berendezés ára kb. 4 év alatt térül meg.

NATÜRLICHE MATERIALIEN

A sós víz előállításához természetes alapú normál konyhasót, illetve tengeri sót használunk.

ES WERDEN KEINE DESINFIZIERENDEN CHEMIKALIEN GEBRAUCHT

A berendezés segítségével nem kell toxikus, veszélyes vegyszereket használnia, továbbá nem kell gondoskodnia a helyes tárolásukról és adagolásukról.

IQ CLEANING SYSTEM

Intelligens medencetisztító rendszer

IQ CLEANING SYSTEM – több, mint egy tisztítórendszer

Egy hatásos medencetisztító rendszer – vagy másnéven öntisztító medence – egy összetett elosztószeleppel működik, amin keresztül a vizet szétosztja a medence fenekén elhelyezett fúvókasor. A beépített elosztófejek a medencefenéken leülepedett szennyeződéseket felkavarja, hogy eltávolíthatók legyenek az erre a célra beépített szűrőn keresztül. Az IQ Cleaning System kényelmes és költséghatékony megoldást biztosít, nemcsak a medencetisztításában, hanem a vegyszerek egyenletes elosztásában, valamint a fűtési költség csökkentéséhez is – a meleg víz alsó keverésének segítségével.

VORTEILE

 • Programozható, automata működés
 • Hatásos védelem a szennyeződések ellen
 • Nagyobb szennyeződések összegyűjti
 • Költséghatékony rendszer
 • Sichere Betriebsart

JENSEITS VON REINIGUNG

A hagyományos medencéknél a teljes vízkeringetés hiánya miatt úgynevezett „pangó felületek” alakulnak ki, melyek elősegítik az algásodást, továbbá a medencefelszín közelében nagyobb koncentrációban jelennek meg a vízbe kerülő vegyszerek. Az IQ Cleaning System ezen változtat a teljes keringetéssel, mely egy hatékony rendszert alkot.

Az IQ Cleaning System használatával a természetes folyamatként a medencében felfelé áramló és a felszín közelében lévő meleg víz egyenletesen keveredik, mely kényelmesebb úszást és fürdőzést tesz lehetővé.

EIGENSCHAFTEN UND VORTEILE

 • Gesünderes Wasser, bessere Umwelt
 • Weniger Chemikalien benötigt
 • Keine Algenflächen
 • Csökkenti a hidegfoltokat elősegítve a kényelmes úszást
 • Csökkenti a vegyszer- és energiafelhasználást
 • Nutzt Sonnenenergie dank der Mischung besser aus
Az IQ Cleaning System csak új medencékhez alkalmazható, mivel a megfelelően elhelyezett fúvókarendszert mára a medence gyártásakor beépítjük!

Poolautomatisierung


1. PH REGULIERUNG

automata-ph-szabalyozoA medencevíz ideális pH szintje 6,8-7,2 közötti érték. Az automata pH mérő- és szabályozó berendezéssel folyamatos – az előírt értékeknek megfelelő – beszabályozást tesz lehetővé. Ez a megoldás a legideálisabb vegyszerfelhasználást biztosítja, a mérőszondákkal folyamatosan vett vízminták szerinti szabályozás segítségével.

2. AUTOMATISCHE RÜCKSPÜLUNG

hatfunkcios-automata-valtoszelepEgy újgenerációs automata multifunkciós szelep. A készülék egyszerű programozhatósággal és távirányítással lehetővé teszi a medence berendezéseinek automatikus működését. A medencetisztítás és optimális használatának eléréséhez a szűrőrendszernek folyamatosan – naponta – kell működnie, így az időnként szükséges szűrőmosást a megfelelő pillanatban kell végrehajtani.

3. KLÓRADAGOLÁS

A berendezés szondákkal méri a víz klór- és redoxpotenciál értékét. A mért adatok alapján szabályozzák az adagolt fertőtlenítő vegyszer mennyiségét, mellyel biztosítja a medence vizének biztonságos és kristálytiszta állapotát. A gép használatával feleslegessé válik az általában lakmuszpapírral történő kézi mérés.

4. UV-FERTŐTLENÍTÉS

Az UV-sugaras fertőtlenítés lényege, hogy a vizet UV-fénnyel kezeljük, melynek hatására a vízben található baktériumok, vírusok, gombák, algák és egyéb mikroorganizmusok elpusztulnak, vegyszeres hozzáadása nélkül. Ezzel a módszerrel jelentősen csökkenthető az adagolandó fertőtlenítőszer mennyisége.

VORTEILE
 • sichert frisches, klares und durchsichtiges Beckenwasser
 • desinfiziert das Wasser effektiv und sicher
 • jelentősen csökkenti a klór és egyéb vegyszerek szükségletet
 • megszünteti a klór miatt fellépő szag-, bőr- és szemirritációt
 • környezetkímélő, alternatív fertőtlenítési eljárás


uvfertotlenito

DIGITÁLIS ÚSZÓMEDENCE VEZÉRLŐRENDSZER


DOMOTICPOOL ELŐNYÖK

Az első olyan vezérlőrendszer, ami a háztartási áramkörről üzemeltethető, így bármely otthonba biztonságosan telepíthető! Ezzel a rendszerrel a medence automatizálás csúcsát érhetjük el, ugyanis programozhatjuk és szabályozhatjuk a medencéhez tartozó, illetve az azt körülvevő felszereléseket (világítás, szűrőrendszer, öntözőrendszer, tisztítóberendezés, stb.). A vezérlőegység a házon belül bármely konnektorba csatlakoztatható, és a már meglévő hálózaton keresztül kommunikál a berendezés előtt felszerelt kommunikációs modulokkal.

VEZÉRLÉSTECHNIKAI LEHETŐSÉGEK

 • Steuerung von pooltechnischen Einrichtungen
 • Keringtető szivattyú, vegyszeradagolók
 • Információkat ad a medencevízről-, pH és klórtartalom
 • Folyamatos medencevízkontroll, adatrögzítés
 • Medencefűtés-vezérlés előre programozott rendszer szerint
 • Medencetakarás nyitása, zárása
 • Medencevilágítás programozása

VORTEILE

 • Grafische Anzeige mit Touch Screen
 • Real Time Uhr zur Einstellung von getimten Zyklen
 • Kétirányú jeltovábbítás
 • Individuell programmierbares Kommunikationsprotokoll

hidrolife-kijelzo


hidrolife-inteligent-system

Medencefűtés

A jelenlegi leghatékonyabb és legkényelmesebb medencefűtési módot ajánljuk, kedvező, alacsony energiafelhasználás mellett.

1. WÄRMEPUMPE


levego-hoszivattyuA levegő-hőszivattyú a környezeti levegő hőjét hasznosítva képesek a medence fűtését biztosítani. Az egységnyi bevitt energia 4-5x mennyiségét képes leadni a medence vizének., így kimagaslóan energiatakarékos megoldás. A hőszivattyús medencefűtés a leghatásosabb fűtési mód, mert szinte független az időjárástól! A berendezések COP-je 4,7, vagyis a hőszivattyú 1 kW villamos energia felhasználásával 4,7 kW hőenergiát termel. A hőszivattyú stabilan tartja a medence hőmérsékletét, amennyiben szükséges, vissza is hűti azt! A hőszivattyú a medence vízforgató rendszerét használja cirkulációra, ezért a vízforgatás nem jelent többletköltséget.

2. SZOLÁRFŰTÉS


szolarfutesEgy medence fűtése jelentős költséggel járhat. A medencefűtés – legyen az bármilyen méretű – napkollektorral megoldva minimálisra csökkenti az ezzel járó költségeinket. Szabaduljon meg a költségek 90-95%-ától, és fűtse medencéjét napkollektorral! A napkollektor által termelt hőenergiát egy hőcserélőn keresztül a keringető szivattyú segítségével juttatjuk a medence vízterébe, így semmilyen többletenergiára nincs szükség!

3. WÄRMETAUSCHER


hocserelo2A medence méretétől függően 25-60 kW közötti névleges teljesítménnyel. Alkalmazható gázkazán, fatüzelésű kazán, kandalló, napkollektor vagy bármely hőenergia előállításához származó meleg víz medenceterébe juttatására.

4. ELEKTROHEIZUNG


elektromos-medence-futesMedencemérettől függően 3-12 kW közötti teljesítménnyel normál, illetve titán kivitelben.

MedencevilágításMEDENCEVILÁGÍTÁS

A medence a kert dísze, amihez elengedhetetlen a jól megválasztott és beállított medencevilágítás. Az Ampron Ceramic System medencéi a különleges 3D multicolor kialakításnak köszönhetően gyönyörű fényben ragyognak. A medencelámpa utólag csak nehézkesen, körülményesen szerelhető.

1. GEGENSTROMANLAGE

Ha Ön rendszeresen szeretne úszni akár sportszerűen, vagy csak szeretné élvezni az ellenáramoltató nagy teljesítményének masszázsfunkcióját, akkor Önnek ajánljuk a medence falába építhető, nagy teljesítményű ellenáramoltatót, amit úszógépnek is neveznek. Sportoláshoz válassza dupla vagy tripla fejű berendezéseinket, melyek a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek, és akár a medence méretétől függően 2 fő is használhatja egyszerre.

VORTEILE
 • Kiváló sportolási, egészségmegőrzési lehetőség.
 • Einzigartige stufenlose Verstellbarkeit mit Luft.
 • Sicherheitsstoppstellung.

ellenaram

2. WELLNESSKIEGÉSZÍTŐK

Ha szeretne feloldódni a hétköznapok okozta stresszből és feszültségből, vagy csak szeretné izmait és ízületeit megmasszírozni, a hidromasszázs biztosítja a kellemes felüdülést – és mindezt természetes körülmények között. A hidromasszázs nem más, mint a víz és a levegő megfelelő összhangjával elért hatás, ami fokozza a vérkeringést, élénkíti a testet. A fürdőzés során a test hőmérséklete megemelkedik, a vérkeringés felgyorsul, a vérnyomás csökken, az izmok ellazulnak, ezért javasolt a mozgásszervi és reumatikus panaszokra, a vérkeringési- és anyagcserezavarok enyhítésére, illetve a visszerek megelőzésére. Napi fél óra az Ön egészségéért, közérzetért. Masszázsfelszereléseinket az előre gyártott masszázskádakkal ellentétben minden esetben nagy teljesítményű motorokkal szereljük, így garantálva a valós masszírozás élményét.


wellness3

3. NACKENBRAUSE

A nyakzuhany az egyik leglátványosabb kiegészítője a medencéknek. Minden esetben rozsdamentes acélból készülnek, és alakjukat, méretüket tekintve többféle kivitelben készülnek. A legkedveltebb formák közé a hold és kobra alakú vízköpők tartoznak. Az esztétikai látványon felül a megfelelően megválasztott szivattyú biztosítja az Ön számára a kellemes masszázsélményt.