A mindig tiszta medencék elengedhetetlen eleme egy jól működő, komplett medence gépészet, továbbá egy minőségi vízforgató rendszer. Termékeinkkel biztosítjuk a kerti medencék szépségét és tisztaságát! Az Ampron medencék a leghatásosabb homokszűrős rendszerrel kerülnek beépítésre, mert e rendszer segítségével tartható legtisztábban a medence. Megfelelő vízforgatás és kezelés esetén a medence vizének minősége akár 4-5 évig is használatra alkalmas maradhat

Move your mouse over the red points to get information about the machinery elements.

SALT CHEMYCAL-FREE WATER TREATMENT

Sós, vegyszermentes víztisztítás

Ideal solution for environment-friendly disinfection

A vegyszermentes, sós medencetisztítás működési elve, hogy közvetlenül a medencevízbe sót teszünk (kb. 4-6 gramm / liter arányban), ami a tengervíznek megközelítőleg a tized része, ami érzésre szinte elhanyagolható. A sóbontókészülék a sót (nátrium-klorid) elektrolízis útján klórgázzá bontja, ami egy nagyon erős fertőtlenítő, és a vízben azonnal feloldódik. A cellákban keletkező aktív klór azonnal elpusztítja a mikroorganizmusokat, és a medencetérbe kerülve higított állapotban is megfelelő szabad klórszintet biztosít. Az aktív klór a medencében a nap UV-sugárzásának hatására lebomlik, de a cellában automatikusan újratermelődik, ezáltal létrejön a természetes körforgás. A só szezononként egyszeri utánpótlása elég a rendszer megfelelő működéséhez.

CHARACTERISTICS OF THE DEVICE

 • Self-cleaning cell with varying polarity
 • Titanium cell for effective cleaning
 • Secure operation
 • Digital display
 • Programable mode
 • Long endurance, with the manufacturer’s warranty

ADVANTAGES OF THE DEVICE

Environment-friendly

Vegyszermentes fertőtlenítéssel is elérhető a kristálytiszta víz. Az enyhe sós víz terápiás hatásai mellett a baktériummentes víz a biztonságos fürdőzést is lehetővé teszi. A feloldott sót folyamatosan újrahasznosítja a rendszer, így a környezetre egyáltalán nem ártalmas.

Nincsenek vörös szemek, bőrirritáció.

A hagyományosan kezelt és fertőtlenített medencéknél a bőrviszketés és -irritáció, illetve a vörös szem szinte mindennapos jelenség, de a sós vízkezelésnél ezek a problémák nem jelentkeznek többé. Ideális megoldás kisgyermekes családok számára!

Extremely economical

A költséges vegyszereket olcsó, természetes só váltja ki, melyet elegendő egy évben egyszer pótolni. Ez egy átlagos (40 m3) otthoni medencénél kb. 10 000 Ft éves költséget jelent. Az alacsony energiaigényű sóbontókészülék használata mellett a berendezés ára kb. 4 év alatt térül meg.

Natural materials

A sós víz előállításához természetes alapú normál konyhasót, illetve tengeri sót használunk.

No disinfection chemicals are needed

A berendezés segítségével nem kell toxikus, veszélyes vegyszereket használnia, továbbá nem kell gondoskodnia a helyes tárolásukról és adagolásukról.

IQ CLEANING SYSTEM

Intelligens medencetisztító rendszer

IQ CLEANING SYSTEM – több, mint egy tisztítórendszer

Egy hatásos medencetisztító rendszer – vagy másnéven öntisztító medence – egy összetett elosztószeleppel működik, amin keresztül a vizet szétosztja a medence fenekén elhelyezett fúvókasor. A beépített elosztófejek a medencefenéken leülepedett szennyeződéseket felkavarja, hogy eltávolíthatók legyenek az erre a célra beépített szűrőn keresztül. Az IQ Cleaning System kényelmes és költséghatékony megoldást biztosít, nemcsak a medencetisztításában, hanem a vegyszerek egyenletes elosztásában, valamint a fűtési költség csökkentéséhez is – a meleg víz alsó keverésének segítségével.

ADVANTAGES

 • Programozható, automata működés
 • Hatásos védelem a szennyeződések ellen
 • Nagyobb szennyeződések összegyűjti
 • Költséghatékony rendszer
 • Secure operation

BEYOND CLEANING

A hagyományos medencéknél a teljes vízkeringetés hiánya miatt úgynevezett „pangó felületek” alakulnak ki, melyek elősegítik az algásodást, továbbá a medencefelszín közelében nagyobb koncentrációban jelennek meg a vízbe kerülő vegyszerek. Az IQ Cleaning System ezen változtat a teljes keringetéssel, mely egy hatékony rendszert alkot.

Az IQ Cleaning System használatával a természetes folyamatként a medencében felfelé áramló és a felszín közelében lévő meleg víz egyenletesen keveredik, mely kényelmesebb úszást és fürdőzést tesz lehetővé.

CHARACTERISTICS AND ADVANTAGES

 • Healthier water, better environment
 • Less need for chemicals
 • No more fields with algae surfaces
 • Csökkenti a hidegfoltokat elősegítve a kényelmes úszást
 • Csökkenti a vegyszer- és energiafelhasználást
 • Uses the energy of the sun better because of circulation
Az IQ Cleaning System csak új medencékhez alkalmazható, mivel a megfelelően elhelyezett fúvókarendszert mára a medence gyártásakor beépítjük!

Pool automation


1. PH REGULATION

automata-ph-szabalyozoA medencevíz ideális pH szintje 6,8-7,2 közötti érték. Az automata pH mérő- és szabályozó berendezéssel folyamatos – az előírt értékeknek megfelelő – beszabályozást tesz lehetővé. Ez a megoldás a legideálisabb vegyszerfelhasználást biztosítja, a mérőszondákkal folyamatosan vett vízminták szerinti szabályozás segítségével.

2. AUTOMATIC RINSING

hatfunkcios-automata-valtoszelepEgy újgenerációs automata multifunkciós szelep. A készülék egyszerű programozhatósággal és távirányítással lehetővé teszi a medence berendezéseinek automatikus működését. A medencetisztítás és optimális használatának eléréséhez a szűrőrendszernek folyamatosan – naponta – kell működnie, így az időnként szükséges szűrőmosást a megfelelő pillanatban kell végrehajtani.

3. KLÓRADAGOLÁS

A berendezés szondákkal méri a víz klór- és redoxpotenciál értékét. A mért adatok alapján szabályozzák az adagolt fertőtlenítő vegyszer mennyiségét, mellyel biztosítja a medence vizének biztonságos és kristálytiszta állapotát. A gép használatával feleslegessé válik az általában lakmuszpapírral történő kézi mérés.

4. UV-FERTŐTLENÍTÉS

Az UV-sugaras fertőtlenítés lényege, hogy a vizet UV-fénnyel kezeljük, melynek hatására a vízben található baktériumok, vírusok, gombák, algák és egyéb mikroorganizmusok elpusztulnak, vegyszeres hozzáadása nélkül. Ezzel a módszerrel jelentősen csökkenthető az adagolandó fertőtlenítőszer mennyisége.

ADVANTAGES
 • ensures fresh, clean and clear pool water
 • disinfects the water effectivey and securely
 • jelentősen csökkenti a klór és egyéb vegyszerek szükségletet
 • megszünteti a klór miatt fellépő szag-, bőr- és szemirritációt
 • környezetkímélő, alternatív fertőtlenítési eljárás


uvfertotlenito

DIGITÁLIS ÚSZÓMEDENCE VEZÉRLŐRENDSZER


DOMOTICPOOL ELŐNYÖK

Az első olyan vezérlőrendszer, ami a háztartási áramkörről üzemeltethető, így bármely otthonba biztonságosan telepíthető! Ezzel a rendszerrel a medence automatizálás csúcsát érhetjük el, ugyanis programozhatjuk és szabályozhatjuk a medencéhez tartozó, illetve az azt körülvevő felszereléseket (világítás, szűrőrendszer, öntözőrendszer, tisztítóberendezés, stb.). A vezérlőegység a házon belül bármely konnektorba csatlakoztatható, és a már meglévő hálózaton keresztül kommunikál a berendezés előtt felszerelt kommunikációs modulokkal.

VEZÉRLÉSTECHNIKAI LEHETŐSÉGEK

 • Control of pool technical equipment
 • Keringtető szivattyú, vegyszeradagolók
 • Információkat ad a medencevízről-, pH és klórtartalom
 • Folyamatos medencevízkontroll, adatrögzítés
 • Medencefűtés-vezérlés előre programozott rendszer szerint
 • Medencetakarás nyitása, zárása
 • Medencevilágítás programozása

ADVANTAGES

 • Graphic display with touchscreen
 • Real time clock to set timed cycles
 • Kétirányú jeltovábbítás
 • Individually programmable communications protocol

hidrolife-kijelzo


hidrolife-inteligent-system

Medencefűtés

A jelenlegi leghatékonyabb és legkényelmesebb medencefűtési módot ajánljuk, kedvező, alacsony energiafelhasználás mellett.

1. HEAT PUMP


levego-hoszivattyuA levegő-hőszivattyú a környezeti levegő hőjét hasznosítva képesek a medence fűtését biztosítani. Az egységnyi bevitt energia 4-5x mennyiségét képes leadni a medence vizének., így kimagaslóan energiatakarékos megoldás. A hőszivattyús medencefűtés a leghatásosabb fűtési mód, mert szinte független az időjárástól! A berendezések COP-je 4,7, vagyis a hőszivattyú 1 kW villamos energia felhasználásával 4,7 kW hőenergiát termel. A hőszivattyú stabilan tartja a medence hőmérsékletét, amennyiben szükséges, vissza is hűti azt! A hőszivattyú a medence vízforgató rendszerét használja cirkulációra, ezért a vízforgatás nem jelent többletköltséget.

2. SZOLÁRFŰTÉS


szolarfutesEgy medence fűtése jelentős költséggel járhat. A medencefűtés – legyen az bármilyen méretű – napkollektorral megoldva minimálisra csökkenti az ezzel járó költségeinket. Szabaduljon meg a költségek 90-95%-ától, és fűtse medencéjét napkollektorral! A napkollektor által termelt hőenergiát egy hőcserélőn keresztül a keringető szivattyú segítségével juttatjuk a medence vízterébe, így semmilyen többletenergiára nincs szükség!

3. HEAT EXCHANGER


hocserelo2A medence méretétől függően 25-60 kW közötti névleges teljesítménnyel. Alkalmazható gázkazán, fatüzelésű kazán, kandalló, napkollektor vagy bármely hőenergia előállításához származó meleg víz medenceterébe juttatására.

4. ELECTRIC HEATING


elektromos-medence-futesMedencemérettől függően 3-12 kW közötti teljesítménnyel normál, illetve titán kivitelben.

MedencevilágításMEDENCEVILÁGÍTÁS

A medence a kert dísze, amihez elengedhetetlen a jól megválasztott és beállított medencevilágítás. Az Ampron Ceramic System medencéi a különleges 3D multicolor kialakításnak köszönhetően gyönyörű fényben ragyognak. A medencelámpa utólag csak nehézkesen, körülményesen szerelhető.

1. COUNTER-CURRENT SYSTEM

Ha Ön rendszeresen szeretne úszni akár sportszerűen, vagy csak szeretné élvezni az ellenáramoltató nagy teljesítményének masszázsfunkcióját, akkor Önnek ajánljuk a medence falába építhető, nagy teljesítményű ellenáramoltatót, amit úszógépnek is neveznek. Sportoláshoz válassza dupla vagy tripla fejű berendezéseinket, melyek a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek, és akár a medence méretétől függően 2 fő is használhatja egyszerre.

ADVANTAGES
 • Kiváló sportolási, egészségmegőrzési lehetőség.
 • Singular intensity adjustment without grades by air,
 • security stop.

ellenaram

2. WELLNESSKIEGÉSZÍTŐK

Ha szeretne feloldódni a hétköznapok okozta stresszből és feszültségből, vagy csak szeretné izmait és ízületeit megmasszírozni, a hidromasszázs biztosítja a kellemes felüdülést – és mindezt természetes körülmények között. A hidromasszázs nem más, mint a víz és a levegő megfelelő összhangjával elért hatás, ami fokozza a vérkeringést, élénkíti a testet. A fürdőzés során a test hőmérséklete megemelkedik, a vérkeringés felgyorsul, a vérnyomás csökken, az izmok ellazulnak, ezért javasolt a mozgásszervi és reumatikus panaszokra, a vérkeringési- és anyagcserezavarok enyhítésére, illetve a visszerek megelőzésére. Napi fél óra az Ön egészségéért, közérzetért. Masszázsfelszereléseinket az előre gyártott masszázskádakkal ellentétben minden esetben nagy teljesítményű motorokkal szereljük, így garantálva a valós masszírozás élményét.


wellness3

3. NECK JET

A nyakzuhany az egyik leglátványosabb kiegészítője a medencéknek. Minden esetben rozsdamentes acélból készülnek, és alakjukat, méretüket tekintve többféle kivitelben készülnek. A legkedveltebb formák közé a hold és kobra alakú vízköpők tartoznak. Az esztétikai látványon felül a megfelelően megválasztott szivattyú biztosítja az Ön számára a kellemes masszázsélményt.