Biztonságban a medencében - 6 szempont, amit érdemes átgondolni, mielőtt medencét választunk

Az otthoni medencének számos előnye van, de legalább ugyanennyi felelősséggel is jár.Nem csak az uszodában, otthon is van pár alapszabály, amit érdemes betartani, ha úgy döntünk, medencét telepítünk a kertünkbe.
Cikk Szerzője:
Olvasási idő:
Csányi Júlia
3
perc

Az otthoni medencének számos előnye van, de legalább ugyanennyi felelősséggel is jár.

Nem csak az uszodában, otthon is van pár alapszabály, amit érdemes betartani, ha úgy döntünk, medencét telepítünk a kertünkbe. Lássuk, melyek azok a tippek és trükkök, amik segíthetnek megóvni szeretteinket és magunkat az esetleges balesetektől.

1. Fontos meggyőződni arról, hogy biztonságos a medence, és a környezete

Használat előtt érdemes megvizsgálni a medence és a tartozékok állapotát is. Ha valamiről úgy véljük, hogy repedt, törött, furcsa kinézete, szaga, állaga van, érdemes alaposan utánanézni, és ha kell, szakember segítségét kérni a javításhoz. Továbbá, fontos körbe nézni, nincsenek e csúszásveszélyes elemek a medence környezetében. Illetve, a kertben előfordulhatnak szögek, üvegdarabok, fadarabok, amik könnyen sérülést okozhatnak.

2. Biztos, hogy mindenki tud úszni?

Ez főként a gyermekekkel gyakran előforduló jelenség. Lehet, hogy az mondja, ő már tud egyedül úszni, de mindig győződjünk meg róla személyesen is, hogy nem füllentett vagy túlzott-e ezzel kapcsolatban. Senki sem szeretne felelős lenni azért, ha egy kicsi ne érzi magát teljes biztoságban a medencéjében, és esetleg valami szerencsétlenség történik.

3. Jól jön a segítség

Ha esetleg mégis baj történne, érdemes felkészültnek lenni. Mindig legyen valamilyen életmentő felszerelés a medence közelében – dobókötél, mentőhorog stb. Nem szabad engedi, hogy olyan játékok legyenek a víz közelében, melyek potenciális veszélyforrást jelentenek és az elektronikai eszközöket is érdemes távol tartani a víztől, nedvességtől.

4. Tisztaság, fél egészség

Fontos a medence tisztántartása. A biztonság egyik alapja a tiszta medence, a piszkos víz számos betegség és fertőzés forrása lehet, nem beszélve arról, hogy egy látványosan szennyezett vízben senki nem akar majd úszni.

Az Ampron medencéket a leghatásosabb homokszűrő rendszerrel építik be, melyeknek köszönhetően a medencék vegyszermentesen is tiszták maradnak!

5. Alkohol kizárva

Ittas állapotban senkinek nem ajánlott használni a medencét. Itt főleg egy fiatalok által rendezett medencés buli alkalmával fordulhat elő, hogy a buli hevében nem figyelnek oda kellőképpen, és talán mértéket nem ismerve fogyasztanak alkoholt, és így mennek be a vízbe. Sok balesetet és veszélyt hordozhat magában, igyekezzünk ezt megakadályozni.

6. Támad a vihar

Szeles, esős időben halasszuk el a kerti medencézést. Nem tudhatjuk, milyen erősségű lehet a vihar, így okosabb, ha nem merészkedünk a víz közelébe.

Az Ampron medencék közül választhatjuk a fedett verziókat is. A minőségi medencefedéseknek köszönhetően minőségi medencéink az időjárási viszontagságoktól függetlenül használhatók télen-nyáron!

+1 Rendkívül fontos a medence karbantartása! Ebben segíthetnek az Ampron szakemberei!

Az idő és szükséges szaktudás hiánya miatt a medencék rendszeres karbantartása visszatérő probléma. Hogy megfelelő állapotban tartsuk medencénket, szakértő munkatársaink azonnali és gyors megoldással állnak rendelkezésedre, legyen szó alapvető tisztításról vagy minőségmegőrző munkálatokról! Szakértő kollégáinkkal levesszük rólad a terhet, teljes körű beépítést és kivitelezést vállalunk medencéinkhez! Az egyedülálló technológia és professzionális beépítés a minőség biztosítéka!

Szerző

Csányi Júlia

Lectus auctor ultricies vestibulum ac est sed elementum. Pharetra, sem ornare malesuada fringilla rutrum tincidunt.