Exkluzív kiegészítő? Medencefedés!

A medencefedés számos gyakorlati előnyt kínál, amelyek értékes befektetést jelentenek a medencetulajdonosok számára. Íme néhány ötlet, amikben bemutatjuk, miért is jó döntés a medence fedése!
Cikk Szerzője:
Olvasási idő:
Csányi Júlia
2
perc

Energiatakarékosság: A medencefedés segít megőrizni a napközben felgyülemlett hőt, megakadályozva annak éjszakai eloszlását. Ez csökkenti a medencevíz felmelegítéséhez szükséges energiát, ami alacsonyabb fűtési költségeket eredményez, különösen hidegebb éghajlaton vagy hűvösebb évszakokban.

Víztakarékosság: A használaton kívüli medence letakarásával jelentősen csökken a párolgás. Ez segít megőrizni a vizet, különösen a vízhiánynak kitett területeken vagy meleg és száraz időben.

Vegyszermegtakarítás: A medencefedő minimálisra csökkenti a medence napfénynek való kitettségét, ami a kémiai lebomlás sebességének csökkenéséhez vezethet. Következésképpen kevesebbet fog költeni a medence vegyszereire, például a klórra, mivel azok nem fogynak ki olyan gyorsan.

Törmelék elleni védelem: A burkolat gátként működik, megakadályozva, hogy levelek, rovarok, por és egyéb törmelékek kerüljenek a medencébe. Ez csökkenti a medence karbantartásához szükséges időt és erőfeszítést, tisztábban tartja a vizet és élvezetesebbé teszi az úszást.

Biztonsági intézkedések: A medencetakarók további biztonságot nyújthatnak, különösen a gyermekes vagy háziállatokkal rendelkező háztartásokban. Ha biztonságosan rögzítik, megakadályozzák a medencébe való véletlen beesést, csökkentve a fulladás kockázatát.

Meghosszabbított úszásszezon: Hidegebb éghajlaton a medencefedés meghosszabbíthatja az úszásszezont azáltal, hogy megtartja a hőt és megvédi a vizet a hideg időjárási viszonyoktól. Ez lehetővé teszi, hogy évről évre hosszabb ideig élvezhesd medencédt.

UV-védelem: A burkolat pajzsként működik a káros ultraibolya (UV) sugarak ellen, amelyek ronthatják a medence vízminőségét, és elszíneződést vagy károsodást okozhatnak a medence felületén és berendezéseiben.

Algák megelőzése: A napfény blokkolásával a medencetakaró gátolja az algák növekedését. Az algák virágoznak a napfényben, így a kitettség minimalizálása segít a medence vizének tiszta és algamentes tartásában.

Az Ampronnál három különböző fedéstípus közül választhatsz. 

  1. Az alacsony fedések olyan helyen előnyösek, ahol fontos szempont a panoráma megőrzése. A kert harmóniájába illeszkedő alacsony kivitelezésű fedéseink tökéletes funkcionalitással párosulnak.

  1. A közepmagas fedés jellemzője, hogy légies, így tökéletes megoldás a szezon meghosszabbításához, és a vízben való játékhoz, hiszen fedett állapot esetén sem kell lemondani az úszás öröméről.

  1. A magas fedés nagyobb belső teret hoz létre, így a szabadtéri medence felruházható egy beltéri medence minden funkciójával, miközben közvetlen látványkapcsolatot biztosít a kerttel.

Keresd munkatársainkat a személyre szabott ajánlatokért! ☺

(A képen egy rolós medencefedés látható.)

https://www.ampron.hu/medence-fedesek

Szerző

Csányi Júlia

Lectus auctor ultricies vestibulum ac est sed elementum. Pharetra, sem ornare malesuada fringilla rutrum tincidunt.