A mindig tiszta úszómedence elengedhetetlen eleme a jól működő alapgépészeti vízforgató rendszer. Termékeinkkel az Ön medencéjének szépsége és tisztasága garantált. Az Ampron medencék a leghatásosabb homokszűrős rendszerrel kerülnek beépítésre, mert e rendszer segítségével tartható legtisztábban a medence. Megfelelő vízforgatás és kezelés esetén a medence vizének minősége akár 4-5 évig is használatra alkalmas maradhat.

A piros pontokra helyezve a kurzort információt kaphat az egyes gépészeti elemekről.

SÓS VEGYSZERMENTES VÍZKEZELÉS

Sós vegyszermentes víztisztítás

Ideális megoldás a környezetbarát fertőtlenítéshez

A vegyszermentes sós medence tisztítás működési elve hogy közvetlenül a medence vízbe sót teszünk kb. 4-6 gramm / liter arányban, ami a tengervíznek megközelítőleg a tízed része, ami érzésre szinte elhanyagolható. A só bontó készülék a sót (nátrium chlorid) elektrolízis útján klór gázzá bontja, ami egy nagyon erős fertőtlenítő, ami a vízben azonnal feloldódik. A cellákban keletkező aktív klór azonnal elpusztítja a mikroorgazmusokat és a medence térbe kerülve hígított állapotban is megfelelő szabad klór szintet biztosít. Az aktív klór a medencében a nap UV-sugárzásának hatására lebomlik, de a cellában automatikusan újratermelődik, ezáltal létrejön a természetes körforgás. Elegendő a só szezononként egyszeri utánpótlása.

A KÉSZÜLÉK JELLEMZŐI

 • Öntisztító cella váltakozó polaritással
 • Titán cella a hatásos fertőtlenítés érdekében
 • Biztonságos üzemmód
 • Digitális kijelző
 • Programozható üzemmód
 • Hosszú élettartam, gyári garanciával

A KÉSZÜLÉK ELŐNYEI

Környezetbarát

Vegyszer felhasználás nélküli fertőtlenítés, kristály tiszta víz. Az enyhe sós víz terápiás hatásai mellett a baktérium mentes víz a biztonságos fürdőzést teszi lehetővé. A fertőtlenítés megtartása mellett folyamatosan újrahasznosítja a feloldott sót így a környezetre nem ártalmas.

Nincs bőrirritáció vörös, szemek.

Hagyományosan kezelt és fertőtlenített medencéknél a viszkető bőr irritáció szinte mindennapos jelenség ugyanúgy, mint a vörös szem, sós vízkezelésnél ezek a problémák nem jelentkeznek többé. Ideális megoldás kisgyermekek részére.

Rendkívül gazdaságos

A költséges vegyszereket olcsó természetes só váltja ki, melyet elegendő egy évben egyszer pótolni, ami egy átlagos 40 m3-es otthoni medencénél kb.10.000.-Ft-éves költséget jelent. Az alacsony energia igényű só bontó készülék használata mellett így a berendezés ára kb. 4 év alatt megtérül.

Természetes anyagok

A sós víz előállításához természetes alapú normál konya sót illetve tengeri sót használunk.

Nem kellenek fertőtlenítő vegyszerek

Többé nem kell toxikus, veszélyes vegyszereket, használnia és gondoskodni azok helyes tárolásáról és adagolásáról.

IQ CLEANING SYSTEM

Intelligens medence tisztító rendszer

IQ CLEANING SYSTEM – ami több, mint tisztítás

Egy hatásos medence tisztító rendszer vagy más néven öntisztító medence egy összetett elosztó szeleppel működik, amin keresztül a vizet szétosztja a medence fenekén elhelyezett fúvókasor segítségével. A beépített elosztófejek a medencefenéken leülepedett szennyeződéseket, leveleket felkavarja hogy eltávolíthatók legyenek az erre a célra beépített szűrőn keresztül. Az iq cleaning system kényelmes és költséghatékony és megoldást biztosít nem csak a medence tisztításában hanem a vegyszerek egyenletes elosztásában ezáltal kedvezőbb és hatásosabb elosztásában, valamint a fűtési költség csökkentéséhez a meleg víz alsó keverésének segítségével.

ELŐNYÖK

 • Programozható automata működés
 • Hatásos szennyeződés tisztítás
 • Nagyobb szennyeződések összegyűjtése
 • Költség hatékony rendszer
 • Biztonságos üzemmód

A TISZTÍTÁSON TÚL


A hagyományos medencéknél a teljes víz keringtetés hiánya miatt úgynevezett pangó felületek alakulnak ki elősegítve az algásodást illetve a medence felszín közelében nagyobb koncentrációban jelennek meg a vízbe kerülő vegyszerek és ugyanitt alakulnak ki magasabb hőmérsékletek is. Az iq cleaning system a teljes átkeringtetés révén ezen változtat és teszi a leghatékonyabb rendszerré aminek ön élvezi előnyeit.
Az iq cleaning system használatával a természetes folyamatként a medencében felfelé áramló és felszín közelében kialakuló meleg víz egyenletesen keveredik, mely kényelmesebb úszást és fürdőzést tesz lehetővé.

TULAJDONSÁGOK ÉS ELŐNYÖK

 • Egészségesebb víz, jobb környezet
 • Kevesebb vegyszerigény
 • Nem alakulnak ki algás területek
 • Csökkenti a hideg foltokat elősegítve a kényelmes úszást
 • Csökkenti a vegyszer és energia felhasználást
 • A nap energiáját a keverés miatt jobban hasznosítja
Az iq cleaning system csak új medencékhez alkalmazható mivel a megfelelően elhelyezett fúvókarendszert már a medence gyártáskor beépítjük.

Medence automatizálás


1. PH SZABÁLYOZÁS

automata-ph-szabalyozoA medence víz ideális pH szintje 6,8-7,2 közötti érték.
Az automata pH mérő- és szabályozó berendezéssel folyamatos- az előírt értékeknek megfelelő- beszabályozást tesz lehetővé. Ez a megoldás a legideálisabb vegyszer-felhasználást biztosítja, a mérőszondákkal folyamatosan vett vízminták szerinti szabályozás segítségével.

2. AUTOMATA VISSZAMOSÁS

hatfunkcios-automata-valtoszelepEgy új generációs automata multifunkciós szelep. A készülék egyszerű programozhatósággal és távirányítással lehetővé teszi a medence berendezéseinek automatikus működését. A medence tisztítás és optimális használatának eléréséhez a szűrőrendszernek naponta megfelelően kell működnie, így az időnként szükséges szűrőmosást a megfelelő pillanatban kell végrehajtani. Ellenkező esetben a medence víz veszít minőségéből. Ilyenkor felmerülnek a medence vízpótlásának, és kémiai kezelésének költségei.

3. KLÓR ADAGOLÁS

A berendezés szondákkal méri a víz kór és redoxpotenciál értékét. A mért adatok alapján szabályozzák az adagolt fertőtlenítő vegyszer mennyiségét, evvel biztosítva a medence vizének biztonságos és kristálytiszta állagát. A gép használatával feleslegessé válik az általában lakmuszpapírral történő kézi mérés.

4. UV FERTŐTLENÍTÉS

Az UV sugaras fertőtlenítés lényege, hogy a vizet UV fénnyel kezeljük, melynek hatására a vízben található baktériumok, vírusok, gombák, algák és egyéb mikroorganizmusok elpusztulnak vegyszerek hozzáadása nélkül.
Ez a sugárzás megöli a baktériumokat, vírusokat, és az egysejtű élőlényeket, lehetetlenné teszi az elszaporodásukat, ezzel jelentősen csökkentve az adagolandó fertőtlenítőszer mennyiségét.

ELŐNYÖK
 • friss, tiszta és átlátszó medencevizet biztosít
 • hatékonyan és biztonságosan fertőtleníti a vizet
 • jelentősen lecsökkenti a klór és egyéb vegyszer szükségletet
 • megszünteti a klór miatt fellépő szag, bőr és szemirritációt
 • környezetkímélőbb alternatív fertőtlenítési eljárás, mint a hagyományos módszerek


uvfertotlenito

DIGITÁLIS ÚSZÓMEDENCE VEZÉRLŐ RENDSZER


DOMOTICPOOL

Az első olyan vezérlő rendszer, ami a háztartási áramkörről üzemeltethető, így bármely otthonba telepíthető. Ezzel a rendszerrel a medence automatizálás csúcsát alkalmazhatja, programozhatja és szabályozhatja a medencéhez tartozó, és azt körülvevő felszereléseket illetve kiegészítőket (világítás, szűrőrendszer, öntözőrendszer, tisztító berendezés stb.) A vezérlő egység a házon belül bármely konnektorba csatlakoztatható, és a már meglévő hálózaton keresztül kommunikál a berendezés előtt felszerelt kommunikációs modulokkal.

A DIGITÁLIS VEZÉRLÉSTECHNIKA

 • Uszodatechnikai berendezések vezérlése
 • Keringtető szivattyú, vegyszer adagolók
 • Információkat ad a medencevízről, ph és chlor tartalmáról segítve az otthoni, illetve a távvezérelt karbantartást
 • Folyamatos medence víz kontroll, adat rögzítés
 • Medence fűtés vezérlés, temperálás előre programozott rendszer szerint
 • Medence takarás nyitása, zárása
 • Medence világítás programozása

ELŐNYEI

 • Grafikus kijelző érintőképernyővel
 • Valóidejű óra az időzített ciklusok beállításához
 • Kétirányú jel továbbítás
 • Egyedileg programozható kommunikációs protokoll

hidrolife-kijelzo


hidrolife-inteligent-system

Medence fűtés

A jelenlegi leghatékonyabb és legkényelmesebb medence fűtési módot ajánljuk kedvező alacsony energia felhasználás mellett.

1. HŐSZÍVATTYÚ


levego-hoszivattyuA levegő hőszivattyú a környezeti levegő hőjét hasznosítva képesek a medence fűtését biztosítani. Az egységnyi bevitt energia 4-5 szeresét képes leadni a medence vizének. Kimagasló energiatakarékos megoldás. A hőszivattyús medence fűtés a leghatásosabb fűtési mód, mert szinte független az időjárástól. A berendezések COP-je 4,7 Ez azt jelenti, hogy a hőszivattyú 1 kW villamos energia felhasználásával a 4,7 kW hőenergiát termel. A hőszivattyú stabilan tartja a medence hőmérsékletét, ha kell visszahűti azt.
A medence hőszivattyú a medence vízforgató rendszerét használja a cirkulációra, ezért a vízforgatás nem jelent többlet költséget.

2. SZOLÁR FŰTÉS


szolarfutesEgy medence fűtése igen jelentős költséggel járhat. A medencefűtés (legyen az bármilyen méretű) napkollektorral megoldva minimálisra csökkenti ezzel járó költségeinket. Szabaduljon meg a költségek 90-95%- ától és fűtse medencéjét napkollektorral! A napkollektor által termelt hő energiát egy hőcserélőn keresztül a keringtető szivattyú segítségével juttatjuk a medence víztérbe, így semmilyen többlet energiára nincs szükség.

3. HŐCSERÉLŐ


hocserelo2Medence mérettől függően 25-60 Kw közötti névleges teljesítménnyel.
Alkalmazható gáz kazán, fa tüzelésű kazán, kandalló, napkollektor vagy bármely hő energia előállításából származó meleg víz medencetérbe juttatására.

4. ELEKTROMOS FŰTÉS


elektromos-medence-futesMedence mérettől függően 3-12 Kw közötti teljesítménnyel normál illetve titán kivitelben.

Medence világításMEDENCE VILÁGÍTÁS

A medence a kert dísze, amihez elengedhetetlen a jól megválasztott és beállított medence világítás. Az Ampron ceramic system medencéi a különleges 3D multicolor kialakításnak köszönhetően gyönyörű fényben ragyognak. A medence lámpa utólag csak körülményesen szerelhető.

1. ELLENÁRAMOLTATÓ

Ha Ön rendszeresen szeretne úszni akár sportszerűen vagy csak szeretné élvezni az ellenáramoltató nagy teljesítményének masszázs funkcióját, akkor Önnek ajánljuk a medence falába építhető ellenáramoltató, nagy teljesítményű berendezéseinket, amit úszógépnek is neveznek. Sportoláshoz válassza dupla vagy tripla fejű berendezéseinket melyek sportolásra is a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek és akár a medence méretétől függően 2 fő is használhatja egyszerre.

ELŐNYEI
 • Kiváló sportolási, egészség – megőrzési lehetőség.
 • Egyedülálló fokozatmentes erősségállítás levegővel.
 • Biztonsági stop állás

ellenaram

2. WELLNESS KIEGÉSZÍTŐK

A víz hatása rendkívüli. Ha szeretne feloldódni a hétköznapok okozta stresszből és feszültségből vagy csak szeretné izmait és ízületeit megmasszírozni, ellazítani a hidromasszázs biztosítja a kellemes felüdülést – és mindezt természetes körülmények között.
A hidromasszázs nem más, mint a víz és a levegő megfelelő összhangjával elért, fokozza a vérkeringést, élénkíti a testet. A fürdőzés során a test hőmérséklete megemelkedik, a vérkeringés felgyorsul, a vérnyomás csökken, az izmok ellazulnak, ezek összességében ajánlható a mozgásszervi és reumatikus panaszokra, a vérkeringési- és anyagcserezavarok enyhítésére, illetve a visszerek, megelőzésére.
Napi fél óra az Ön egészségéért, közérzetért.
Masszázsfelszereléseinket az előre gyártott masszázskádakkal ellentétben minden esetben nagy teljesítményű motorokkal szereljük így garantálva a tényleges masszírozás élményét


wellness3

3. NYAKZUHANY

Az egyik leglátványosabb kiegészítője a medencéknek. Minden esetben rozsdamentes acélból készülnek, alakjukat, méretüket tekintve többféle kivitelben készülnek.
A legkedveltebb forma a hold vagy kobra alakú vízköpő.
Az esztétikai látványon felül a megfelelően megválasztott szivattyú biztosítja az Ön számára a kellemes masszázs élményt.